Panta Rei Logo
STOELMASSAGE

EVENEMENTEN EN BEDRIJVEN

BELASTINGAFTREK VOOR STOELMASSAGE

ARBO-PLAN

ARBO-Plan

De ziekte van een werknemer heeft financiële gevolgen voor de werkgever. U krijgt te maken met verlies van productiviteit en misschien met extra loonkosten van invalkrachten, terwijl u het salaris van de zieke werknemer twee jaar lang moet doorbetalen.
Door werknemers te stimuleren een gezond leven te leiden en door klachten tijdig teonderkennen en serieus te nemen kunt u als werkgever zelf invloed uitoefenen op het welzijnvan uw werknemer.
Veel werkgevers hebben inmiddels een ARBO-plan. Dit is echter voornamelijk gericht op het begeleiden van reeds zieke werknemers. Preventie is vaak nog slechts een klein onderdeel van het plan. Voorkomen is beter dan genezen.
De trend in de markt gaat al een aantal jaren in de richting van de verantwoordelijke werkgever die zijn werknemers mogelijkheden biedt om gezonder te leven. Een goed voorbeeld zijn de anti-rook cursus, de “gezonder leven” seminars, contracten met sportscholen en/of in-huis trainingsmogelijkheden. Deze verbeterde zorgcultuur levert, behalve een groter aantal gezondere werknemers, een gezonder imago van de werkgever op. Een van de mogelijkheden die u als werkgever heeft om het ziekteverzuim terug te dringen is het aanbieden van stoelmassages.
Een regelmatige stoelmassage verhelpt of verlicht dagelijkse klachten als nekpijn, rugpijn e.d. en heeft een duidelijke positieve invloed op andere gezondheidsproblemen zoals RSI en stress. Een ziektedag kost een bedrijf gemiddeld 300 Euro (ArboNed) per werknemer.
Dat wil zeggen: als de stoelmassage minstens 1 ziektedag per werknemer voorkomt dan is dat genoeg om ons ongeveer 10 keer per jaar langs te laten komen.